I tröghetens tecken


DSCN4730Nu går det riktigt trögt. Kommer inte till skott med vad jag skall göra. Men så är det väl när man är uppe till tidig morgon och sover till klockan elva på förmiddagen. Väckt av en telefonsignal och när jag precis skulle svara satte telesvar igång. Öppnade boken som jag skall ha läst ett långt kapitel ur till i morgon, men det blev bara fem rader. Satt en stund framför datorn. Telefonen ringde igen. Öppnade boken igen, men kom på att det saknades en del hemma. Körde iväg till ICA och handlade. Var hungrig när jag kom hem och åt. Klockan var tre. Och nu är hon snart fyra och jag har inte fått någonting gjort. Har inte satt på tvättmaskinen heller. Väntar, och väntar och väntar in i det längsta, på att få den där rätta känslan för att göra saker. Men den kommer aldrig!

Igår satt jag mest inne hela dagen och läste studenters fältstudieuppgifter. En grupp klar, tre kvar. De är intressanta att läsa och responsen blir sammanfattande. Det går rätt fort att bedöma dem, men jag vill ju gärna ge dem respons också. Och nu börjar examinationsuppgifterna ramla in. Funderar på om jag inte skall sätta mig på ett hotellrum någonstans i Östergötland där inget distraherar mig. Men, då måste vädret var fint.

Nu är det bara tvånget som gäller. Sluta skriva, släcka ner datorn och sätta sig och läsa. Skärpning!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: