Seminariedag


005

Körde iväg till Södertörns högskola för ett givande seminarium om Hanna Arendt. Förra veckan höll de på med arbeten utanför fönstret  vilket var störande, men idag var de så nära att det inte gick att höra någonting. Det här var precis i början av seminariet och jag hotade med att åka hem om de fortsatte. Läraren gick och pratade med dem efter att vi haft diskussioner. Jag ser det som en ren förolämpning på ett universitet och högskola att utföra störande arbete under undervisningstiden, vilket jag också uttryckte. Det här var ett problem även på SU, vilket ledde till att ledningen tog kontakt med de som skulle utföra jobben på de nedersta våningarna, och de gick med på att utföra dessa före kl 8 på morgon och efter kl. 18, samt på helgerna. Det var lugnt resten av tiden och seminariet blev givande. Om det inte hade gått att ordna, ja då hade jag kört hem.

Jag börjar verkligen få grepp om Hanna Arendt och hennes tankar i Människans villkor. De första delarna var lite jobbiga att läsa, men nu börjar det bli riktigt roligt. Och finns det något bättre än när något vinner i längden. Börjar också se hur jag kan använda henne inom min forskning. Som muntlig redovisning kommer jag använda Kris i uppfostran och koppla till Vad är auktoritet? Vad examinationen skall behandla har jag inte bestämt än, men det blir säkerligen något om handlandet.

Körde och handlade, satt framför datorn en timme, pratade med kursansvarig för en kurs i 40 minuter och åt sen middag. Har slöat hela kvällen framför TVn. Måndagarna är TV-kvällar numera, men det är väl i stort sätt den enda veckodagen som är det.

För övrigt – tänk att det redan är den 17 mars.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: