Nära hjärtsnörp


car3Jobbade en del på förmiddagen efter en god natts sömn. Efter lunch åkte jag för att handla och när jag kom ut på stora vägen syntes en varningslampa lysa längst ut till höger och det stod Check under. Jag blev alldeles kall och varm på en och samma gång. Vad i h-e nu då! Vad gör jag? Vände på första bästa ställe och körde i rasande fart till Mekonomen. Det var första varningslampan på nio år, så då måste det ju vara något riktigt allvarlig.

Fick en av teknikerna att gå ut och se vilken symbol det var och vad den betydde. Hade ju inte instruktionsboken med mig. – Den indikerar på ett motorfel, säger teknikern. Någonting är fel och det måste man kolla med datorn. Okey, tänkte jag och blev inte lugnare för det. Tvärtom! Tid, inte förrän på torsdag. Inte en chans att jag skall köra omkring med den varningslampan i två dagar, tänkte jag. Det blir tunnelbanan i så fall. Innan han gick, utbrast han – Men du har ju läckage i avgasröret, och så nickade han mot motorn. Det är nog det. Jo, svarade jag. Skall fixa det nästa fredag. Men då får jag hör med min vanliga verkstad. Jag borde ha kopplat ihop det med avgasrörsbytet men men … Säker kan man ju inte vara ändå. Så …

Ringde 118118 för jag hade fel mobil med mig. Väntade i fem minuter, men kom inte fram till verkstaden. Jag körde hem, parkerade och upp i lägenheten fick tag på direktnumret till min servicetekniker och efter en stunds samtal sa han att det troligast var avgasröret, men att jag fick komma så skulle han göra en felsökning.

Jag gick ner, körde iväg och hoppades på att det inte skulle vara några köer. Och jag var i Nacka efter 25 minuter.  Han gick med ut med felsökaren och mycket riktigt – det är avgasröret. Han släckte varningslampan och sa att den troligen tänds igen, men då vet jag! Körde därifrån lugnad.

Tillbaka efter 25 minuter och åkte en aning försenad till affären.

Jag är verkligen imponerad av dessa tekniker som bara på motorljudet tvärsäkert kan säga att avgasröret läcker. Det är ju vad min servicetekniker också hörde när jag var inne för service. NU hör jag också att motorljudet är alldeles för högt men att det är just avgasröret – inte en chans! Men, det skall snart fixas och det gör ingen skada på bilen. Inget annat påverkas än att jag släpper ut för mycket.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: