Undervisning


005Kände mig låg i morse och hade ingen lust att åka iväg någonstans, men som vanligt tänkte jag att det går över om jag väl kommer iväg. Och visst gjorde det. Inga köer! Bara det gör ju att humöret stiger väsentligt. Jag åkte hemifrån kl. 10.15 och var där kl. 10.45. Så fort går det när man bara stannar en gång för rött.

Jag hade gott om tid innan seminariet om utbildningshistoria. Och det var givande då många var med och diskuterade. Alla skall bli grundlärare med inriktning mot fritidshem och eftersom jag själv är utbildad fritidspedagog är det extra kul.

Jag har under senare tid längtat efter att få göra något nytt. Och idag framförde jag det till min studierektor och hon hade redan ett förslag, så det blir lönesamtal och om våren 14. En campusförlagd kurs på avancerad nivå som skall gå på distans i VAL-projektet. Det ser jag verkligen fram emot. Vara med från början med kurser är alltid roligt och speciellt när det är en kurs som skall anpassas till verksamma lärare. Inte för att jag har något emot att undervisa på lärarprogrammets campusförlagda kurser, men det blir lite enahanda, då de går flera gånger per termin – t.ex har jag en kurs tre gånger och en annan två gånger under den här terminen. Det blir liksom ingen förnyelse om man ger en kurs 5-6 gånger under ett år.

Klockan 14.15 träffade jag en student som skall skriva C-uppsats på magisterprogrammet. Intressant ämne och en givande första handledarträff.

Därefter blev det lite administration. Kände mig ganska trött, då jag bara ätit tre smörgåsar under dagen. Hade ingen mat hemma i morse och glömde svänga av vid Statoil för att köpa en yoghurt. Men jag köpte en kexchoklad i studentfiket och piggnade till. Och sen när jag var på väg för att handla upptäckte jag att ena framlampan hade slocknat. DET är så irriterande. Men jag körde in vid Mekonomen (för köra till Nacka för att byta en lampa, nej det är lite för långt) och kom 10 minuter efter att verkstaden hade stängt, så jag får ringa och boka i morgon. Hoppas de kan fixa det till mig i morgon, innan jag skall till läkaren på eftermiddagen.

Väl hemma åt jag middag och glass. Drack flera koppar kaffe och ringde några samtal. Så NU är allt okey igen. Vad är en trasig lampa … ?!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: