Författarskapsmygel


Med tanke på den kritik av ohederlighet och försummelse, den pedagogiska forskningen får av vissa bloggare, kanske det kan vara rättvist att delge dem och andra denna länk, där speciellt den medicinska, tekniska och naturvetenskapliga forskningen får kritik i en bok med titeln Publiceringsetik för hur de hanterar författarskapet i sina publikationer.

Den publiceringskultur som Stefan Eriksson här talar om fi nns främst inom medicin, teknik och naturvetenskap.– Det finns ett motsvarande problem på humanvetenskapens sida där man inte får någon credit alls trots att man gjort ett stort jobb som exempelvis handledare.

Författarskapsmygel

cropped-dscn0246_1.jpg

Kanske en bok värd att läsa och nå insikt om att alla vetenskapliga discipliner behöver kritiskt granskas och att vi upphör med att höja vissa till skyarna som  får stå som exempel på klanderfri vetenskaplig rapportering mm.!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: