Smärtgränsen är nådd för länge sen …


Lundsbergs stängs efter den senaste nollnings-skandalen där två elever blev brända med ett strykjärn. En av dem fick söka upp sjukhus. Läs HÄR

När Skolinspektionen i våras släppte sitt viteshot mot Lundsberg, efter ett och ett halvt år av hård kritik, kom Staffan Hörnberg undan med blotta förskräckelsen. Skolinspektionen hade då rapporterat om systematiska kränkningar, maktlekar, slag som bestraffning, krav på tjänster, elever som slutar för att de inte klarar trycket av kamratfostran. Ingen av de vuxna vid elevhemmen förvånades över uppgifterna. Därefter har nya sexuella övergrepp avslöjats i medierna.

En del anser att beslutet är förhastat, men det verkar som om det inte finns något annat att göra när ingenting händer. Jag anser att det inte är en dag för tidigt. Det här kanske kan få dem att förstå att det är år 2013, inte år 1913 – en stark signal från Skolinspektionen att pennalism inte accepteras.

*Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: