Vilasam och lite händelserik tillvaro


Har skjutit upp min resa några veckor, då jag inte känt mig tillräckligt utvilad. Har därför tagit det mycket lugnt, sovit ganska länge på morgonen och tittat på en del DVD, samt utfört en del ärenden.

I fredags körde jag till Polisen i Flemingsberg för att fixa pass. Eftersom jag förbokat en tid gick det snabbt och smidigt. Fem arbetsdagar kommer det ta. Men hua vad hemsk jag ser ut på fotot. Risken är att de stoppar mig i säkerhetskontrollen på Kreta när jag skall åka hem på grund av fotot. Något jag iofs nästan alltid blir ändå, men andra inte. Men nu är nog risken överhängande.

I lördags körde jag ut på ett ärende och när jag körde tillbaka hem slutade funktionsknapparna på den nya bilstereon att fungera. Jag tog bort frontpanelen. CD-skivan fortsatte spela. Stängde av motorn och den fortsatte spela. Jag blev helt ställd, men lyckades ta ett beslut – att försöka få tag i någon som kunde hjälpa mig att ta ur den. Ingen kunde hjälpa mig. Okey, då åker jag till macken. Efter en timme gick jag ner, började köra ut bilen och då helt plötsligt slutade det att spela. Jaha. .. Men säker var jag inte så några gånger under helgen gick jag ner för att kolla, så den inte slagit på av sig själv igen.

Idag ringde jag kundtjänst och de trodde något var fel på produkten. Jag körde först till Nacka för att hämta nya bilmattor. Nu är det mycket snyggt inne i bilen :-). Sen körde jag till Netonnet. Fick hjälp av en person. Först försökte han ta bort den, men det gick inte. Därför  prövade vi att sätta på stereon igen – och då fungerade det, CD-skivan matades ut direkt och allt fungerade. Vi kom överens om att om det fortsatte skulle jag åka tillbaka till verkstaden som installerade den, så de fick ta ut den och sen skulle jag åka tillbaka till Netonnet och få byta den.

Återställningsknapp finns det på den här bilstereon. Men som jag har letat, på frontpanelen och i instruktionsboken utan att finna. Idag fick jag veta att det är den lilla runda cirkeln som blinkar rött som är knappen. Man måste använda en nål. Det kunde man ju ha räknat ut själv – haha! Datorer kan hänga sig, det vet vi väl alla. Men inte en bilstereo och absolut inte att CD-skivan fortsätter spela. Inte någon som jag har talat med har tidigare hört talats om det.

Köra Söderledstunneln under semestertider är rena nöjet. Det går otroligt fort och det är en vacker tunnel dessutom. Från Nacka är det emellertid lätt att missa avfarten, då tunnelöppningen är svår att upptäcka. Första gången för ett antal år sen, höll jag på att missa den. Men nu vet jag – ligga i innerfilen hela vägen, ja då kan man inte köra fel.

Har problem med att värdens personal trimmar gräset vid parkeringsplatsen. Förutom risken för att bilen skall bli full av gräs som sätter sig fast som klister eller få in en sten genom vindrutan, så blir jag irriterad över att de tar bort de vilda blommorna innan de ens hinner eller knappt har vuxit upp. Och de har så fort det kommer upp några, tagit bort dem direkt. Men nu har det iaf fått växa lite. Men snart är dom här igen, så jag tog ett foto.

001

Man kan ju tycka att det skall få finnas kvar, men tror inte det. Jag har tjatat i åratal. Och ibland hinner jag stoppa det, ibland struntar de i det – som i år. Och jag förstår inte att de anser det vara finare med grässtubb som till slut torkar och blir gult än fint vajande gräs ihop med blommor. Ett förslag de fick ett år var – asfaltera hela slänten, för ni gillar ju ändå inte gräs och blommor. Men det absurda är att de planterar blommor, men tar bort det vilda. Märkligt, eller hur?

Det kanske vore bättre och mer relevant om de lade lite mer tid på att fixa sådant som nästa foto visar, istället för att ta bort gräs och blommor. Även om jag gillar företeelsen. Växtlighetens seger över asfalten :-).

002Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: