Kompetensutveckling


Läste Gadamer fram till klockan 11 då jag körde till Södertörns högskola. Ont om parkeringsplatser och det var kö, så jag körde vidare och hittade några stycken på en närliggande parkering. Kostar mer där, då jag inte vet om mitt tillstånd gäller. Gick en skön men lite blåsig promenad i solskenet och upp till skolan. Stod en stund utanför i solen. Det kändes vårlikt, och igår vinterlikt. Aprilväder i sin prydno.

Seminariet var riktigt spännande då vi diskuterade sanningsanspråket hos Gadamer och Habermas kritik av detsamma, samt om språk och det sanna Varat. Polemiken mellan dessa båda är njutningsfull, då Gadamer alltid vinner. Men det finns en fara i att han använder just de han blir kritiserad för, vilket han iofs inte är ensam om. Det förekommer inom andra områden också.

Gick samma promenad tillbaka efter seminariet. Solen lyste fortfarande och bilen var varm. Körde och tankade bilen och sen hem för att fortsätta läsa Vattimos Utöver tolkningen, som jag och en kurskamrat skall presentera nästa vecka på sista seminariet. Sen återstår tentan och den tänkte jag vika till Gadamers sanningsanspråk … !? Men vi får se hur det blir. Kanske jag ändrar mig. I vilket fall är det givande att läsa om Gadamer (Ricouerian som jag är) så här många år senare, då jag läser honom på ett helt annat sätt och får ta del av andras tolkningar. Det mest spännande var att sista kapitlet i Sanning och metod, diskuterar han Det sköna utifrån Aristoteles och Platon. Något som jag studerar just nu genom att läsa Kants Kritik av omdömeskraften som handlar om skönheten. Tänk, så saker och ting går ihop.

Uppsatsen om Charles Taylor ligger nere för ögonblicket, men kanske jag hinner under helgen. Har fått en del övertid, då en kurs som egentligen inte skulle gå ändå kommer att gå. Men trots det, kommer maj- och junimånad vara relativt undervisningsfritt. Det blir handledning och det kräver sin kvinna om man är engagerad, vilket jag alltid har varit. Jag kan inte handleda någon om jag inte är det och bara ger dem den tid jag är tjänstefördelad för.

För övrigt känner jag mig lite splittrad.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: