Hur fungerar vissa bilister?


Körde in till institutionen för handledning och återigen, men framför allt idag undrar jag hur vissa bilister fungerar. För det mesta när någon ligger för nära brukar jag bromsa lite lätt och de fattar. Men idag när jag upptäckte att en bilist låg för nära och inte verkade reagera på att jag bromsade in flera gånger, trots att han hamnade bara några meter ifrån mig vid ett tillfälle då en bilist körde in för snävt så jag var tvungen att bromsa tvärt. Det fick mig att undersöka hur lång tid det skulle ta innan han förstod budskapet. Tror det tog en halvmil, och då hade jag tillochmed försökt att få fram budskapet genom att sätta på varningsblinkers. Till slut, körde han äntligen om och då körde han 90 när det var 70. Snart därefter kommer nästa bilist, som satt och talade i mobiltelefon och hon reagerade inte heller, trots samma procedur. Hur fungerar man som bilförare om man inte reagerar på så tydliga signaler som bromslysen, att man ligger för nära?

Mittlinjen är en streckad linje. På landsväg är linjen tre meter lång och har nio meter avstånd mellan sig. I tätbebyggt område kan avståndet mellan strecken vara mindre. Båda låg bara en linje mellan … 12-15 meter mellan mig och bakomliggande bil är ingenting om man kör i 90-100 km/h och något händer. Och hur kan man tala i mobiltelefonen samtidigt? Dessutom är det en fruktansvärt irriterande och stressande situation att ha någon så nära.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: