Veckans sista seminarium


Träffade mina studenter igår från kl. 10-15, som arbetar som lärare ute på skolorna. Det är alltid givande. Igår gick vi igenom Dewey och på vilket sätt man kan se hans influens i skolan och i formuleringarna i läroplanerna. Däremot är det inte möjligt att veta exakt om det är Dewey läroplansmakarna har haft som förebild. Jag tog upp detta att många är influerade av Dewey utan att veta om det och frågar mig om det inte är något man bör vara medveten om. Diskussionerna blev mycket intressanta. Och jag försöker visa på att han är mer strukturerad och för lärarledd undervisning än vad man alla gånger praktiserar ute på skolorna.

Under lunchen gick kollegan och jag en promenad i solskenet.

Efter lunch fortsatte vi med Dewey för att sen efter lite gruppdiskussioner, diskutera läxhjälp och om skolorna skulle få resurserna istället för att använda RUT-avdrag.

Körde hem direkt efter att vi slutade. Efter middagen öppnade jag mailen och gick igenom dagens skörd. Kvällen fram till klockan 21 satt jag och bedömde tentor, samt speciallitteratur och en uppsats. När jag stängde av datorn och slog mig framför TVn somnade jag från DVDn fem gånger, innan jag gav upp och stängde av. Men vaknade senare på morgonkvisten efter en mardröm. Somnade om efter ett tag, vaknade kl. 7, och körde sen och handlade mat. Nu tar jag det helt lugnt. Inget arbete förrän i morgon har jag bestämt.

Har fördrivit tiden med att börja titta på serien LOST och det stämmer – den är jäkligt spännande. Så, trots trött- och frusenheten och en släng av migrän, som gick snabbt över kan jag inte släppa den. Vad är det som finns ute i djungeln som är så skrämmande?Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: