Tidig morgon, en vacker dag och stort pådrag


Körde in till estetikkursen och efter långa köer kom jag fram tio minuter i 10. Läraren som vi har förklarar Kants teori om omdömeskraften på ett sätt som gör denna svåra text begriplig. Men, utöver detta, förklarar detta en hel del annat som tidigare inte varit fullständigt klart. Och en hel del tankar och funderingar uppstår. Kollegan och jag pratade om detta både under rasten och efter seminariet när vi satt i solen och mådde bra.

Han åkte före till institutionen och jag efteråt. Precis när jag skulle svänga in på parkeringen kom han nerför backen och jag följde efter honom för att försöka hitta en plats utmed vägen. Det var fullt överallt och när vi var halvvägs hördes sirener. En svart bil kom körande, därefter kom flera polisbilar. Vi vände och körde ner och in i bostadsområdet och hamnade till slut uppe i ett skogskrön, där vi kunde parkera bilarna och sen gå ner. När vi kom ner till vägen igen, kom två ambulanser. De följdes av flera polisbilar. Har sökt på nätet och textTV om information om vad som kan ha hänt, men hittar ingenting

Det blåstes bort grus i backen, så vi stannade vid parkeringsplatsen för att inte andas in dammet och då kom tre utryckningsfordon från Stockholms brandförsvar. Så vad hade hänt! Det verkade ha hänt något stort.

Vi stod och väntade vid parkeringen ganska länge och tittade på när en hög med parkeringsbiljetter brann upp vid en lyktstolpe. En symbolisk handling!? 😉

Kom upp tio i ett och fortfarande hördes sirener. Min student hade kommit och vi talade om hennes uppsats en timme. Strax efteråt kom två studenter och skulle hämta ut sin tenta, men studentexpeditionen var stängd, så jag gick in och hjälpte dem.

Körde hem vid tvåtiden! Efter en timme upptäckte jag att min mapp med materialet från Gadamer-kursen ligger kvar på en bänk mellan två av de södra husen. Attans! Jag som speciellt körde dit igår för att få en del av materialet som finns i mappen.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: