Ganska lugn dag …


Det var ovanligt tyst hemma på förmiddagen, så jag körde inte hemifrån förrän halv elva och upptäckte då att det troligen var alldeles för sent. Jag hade ett möte kl. 11.30 med en person jag aldrig träffat tidigare (vilket skulle vara pinsamt med sen ankomst – jag som alltid försäkrar mig om att komma i god tid). Men det var inga köer, så jag var där tio över elva.

Mötet blev kort och jag hade tid att dra ut en del kopior och förbereda kursen som började kl. 13. Körde ner till parkeringen vid Södra husen, som nu är nästan full med bilar, sen de tagit bort en hel del parkeringsplatser. Och nedanför F-huset hängde massor av tvätt på staketet som jobbarna använt för att stänga av platserna. Har sett att en del verkar befinna sig mycket på parkeringen, men nu syntes bara kläder. Två gamla trasiga bilar varav en är överfull med skräp står där också. Det verkar som om de under en längre tid har varit människor där som inte haft någon annanstans att bo. För jobbarna har ju sina baracker mellan husen.

Idag var vi i ett mindre rum och tog inte någon rast. Vi valde att sluta kl. 15 istället för kl. 16, då studenterna fick en vecka till på sig att skriva metodavsnittet. Jag gillar när handledning speciellt i grupp leder till nya insikter och till utbyte av synpunkter.

Filosofiföreläsning i morgon som hålls av S-O Wallenstein. Får se om jag har möjlighet att delta på den. Drar mig för att läsa Kant på engelska. Är inte på humör just nu. Måste gå igenom den nya reviderade upplagan av Det pedagogiska kulturarvet, så jag kanske inte hinner ändå.

Det var ganska mycket trafik på vägen hem, men det rullade bra. Fick telefon, men valde att avsluta det efter några minuter när det blev för rörigt och många filer och trafikljus. Köra bil och tala i mobilen gör jag bara på långa sträckor på motorvägarna. Det är ett rent vansinne att tala i mobilen och köra bil, speciellt i stadstrafik eller på vanlig landsväg.

Det börjar bli mörkt tidigt nu – körde till affären och parkeringen var mörk och ovanligt tunt med bilar. Alldeles för milt för årstiden. November är alltid en jobbig månad. Längtar efter snön och tänker: Var försiktig med vad du önskar dig! I januari brukar jag vara trött på snön. Men det blir ljusare och roligare med snö. Men det kanske blir som året då brorsan och jag satt utanför en Shellmack och drack kaffe i solskenet på julafton efter ett besök hos vår mor.

Åka på konferens en vecka skulle inte vara helt fel.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: