Rena snurren i dag


Idag skulle jag åka och byta till dubbdäck och körde samma väg som jag brukar. Vet att de håller på att fixa vägen under en viadukt innan jag kommer in i ett av bostadsområdena i Södertälje, men att den skulle vara helt avstängd idag hade jag ingen aning om. Och alla vet att om man kör en sträcka varje gång i en stad eller ort man inte känner till, så blir man helt blockerad när det inte alls är som det brukar vara. Jag tutade på några gubbar som jobbade där. En av dem visste ingenting och den andra sa att jag skulle åka förbi Scandic hotell. Okey, men var ligger det då, tänkte jag, från den plats jag stod. Från E4:an ser man ju hotellet, men nu var jag inte på den!

Naturligtvis körde jag fel, och kom upp på E4 igen, vände vid Moraberg och ringde till min bror som skulle hjälpa mig. Men han talade så fort att jag på tillbakavägen körde vänster istället för höger och hamnade på E20 istället. Jag missade att han sa höger, vänster, vänster … (i vanliga fall kör jag höger, höger, höger … ) men jag fortsatte en bit och körde ner vid nästa avfart som var mot centrum. Annars hade jag väl hamnat i Strängnäs.  Ringde upp igen och det blev total stopp i kommunikationen – jag talade om skyltar medan han bara talade utifrån hur man kör. Vänd tillbaka sa han: Jag återkommer, sa jag. Vände en gång till men först uppför en lång backe upp till en höjd där det var ett bostadsområde och sen ner igen och efter en bit körde upp på E20 igen. Och ner nästa avfart och vips låg både Statoil och Scandic där.  Ringde igen och lyssnade – försökte minnas. Förbi hotellet och till vänster, vänster, gata med gatsten, höger …

Jag var glad när och att jag kom fram och visste inte då hur jag lyckats hitta rätt. Fick däcken bytta och körde samma väg tillbaka och upptäckte då att när jag körde in på E20 att jag bara var några kilometer bort från Scandic hotell.

Allt gott och väl och nu hittar jag lite mer i Södertälje-trakten 🙂

kartor.eniro.se – Skriv utKategorier:Vardagen

4 svar

  1. Tunnelbanan hittar alltid rätt.

    Gilla

  2. Jo, men det går ingen tunnelbana till eller finns i Södertälje.

    Gilla

  3. det går pendel men det kvittar om man ska byta däck på bilen 🙂

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: