Tidig lördagmorgon


Vaknade tidigt i morse, trots att det var lördag efter att ha haft en riktigt märklig dröm om att jag fått en medalj av Kungliga Vitterhetsakademin och att det fanns en person som tyckte illa vara om detta. 🙂 Drömmar är konstiga ibland och man kan fråga sig varifrån de kommer. Visst vet jag om akademin, men det var evigheter sen jag hörde talas om den. Och vem är den missunnsamma personen.

Läste igenom ett examensarbete efter frukosten. Studenten skall ringa mig idag och vill veta hur arbetet ligger till.

På mitt bord ligger ett utdrag från en avhandling om Det etiska mötet som jag skall föreläsa och hålla seminarium kring nästa vecka. Måste uppdatera mig på den under helgen. Det är en intressant avhandling och utdraget omfattar Del III, IV och V och en filosof som tas upp är Levinas (Honom hade jag svårt för på en doktorandkurs för många år sen. Det enda sättet för mig att börja förstå, var att gå till hans referenser till Platon). Skriven av Bodil Halvars-Franzen och titeln är Barn och etik: möten och möjlighetsvillkor i två förskoleklasssers vardag. Den går att ladda ner från nätet, för den som är intresserad.

För övrigt skall jag koppla av i helgen!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: