Ny arbetsvecka och den generaliserande bilden


Helgen blev inte helt arbetsfri. Men har man lovat något, måste man detta hålla :). Vaknade tidigt idag, kollade mailen (som inte längre fungerar i Firefox av någon anledning, men likväl i Safari), åkte och handlade och satte på tvättmaskinen.  Ger en annan respons på den individuella uppgiften,  än vad som många gånger avges på grundutbildningen. På avancerad nivå ger jag snarare respons på fördjupning, eget tänkande, problematisering mm. Fundera på … Vilken är skillnaden mellan t.ex. etiskt rätt och etiskt hållbart? Det är en viktigare skillnad än man kan tro. Idag har jag några få responser kvar att bli färdig med. Uppdaterar mig kurslitteraturen som ligger till grund för veckans seminarier i tre olika kurser. Tur att jag har någon undervisningsfri dag. Annars hade jag fått sitta hela helgen och så får det inte vara. Har även kollat in min blogg och vad som diskuteras på andra bloggar. Det har varit ganska tyst ett tag.

För övrigt börjar jag bli ganska trött på alla generaliseringar och förutfattade meningar man har av lärarutbildningen och dess studenter och lärare. Kritik inifrån lärarutbildningen har börjat komma och det skulle man tycka vore välkomnat (en konstruktiv diskussion är väl bra), men tyvärr är det en kritik som liknar den utanför. Den utgår från enskilda lärarutbildare och visar deras syn och tolkning på sakernas tillstånd. Men det framförs som om de vet något om oss alla. Och jag börjar tröttna rejält på att bli inräknad. När nu en namngiven kritiker Jan Sjunnesson har publicerat en artikel i Pedagogisk forskning, samt även på sin egen blogg, tänker jag bemöta den genom att ge min bild (ponera – MIN bild). Den kommer publiceras på min andra blogg.Kategorier:Vardagen

2 svar

  1. Det kan ju tyda på något Monika, att kritiken nu lite öppnare kommer inifrån lärarutbildningen! Jag har fått många mail från lärare på lärarutbildningar som inte velat gå ut med vad de tänker. Jag hoppas att isen är bruten nu.

    Gilla

  2. Jag har inget problem med det, så länge de som är kritiska inte gör generaliserande uttalanden. Jag är trött på att behöva stå till svars för något svepande uttalande. Det skall klart framgå att det är deras bild det handlar om. Viktigt är också att man specificerar att det gäller t.ex. en ledning och inte svepande ledningen för lärarutbildningen. Vi ser olika på lärarutbildningen, vi har olika värderingar mm. Samtidigt har vi ett uppdrag som vi inte bara kan svepa undan, därför att vissa delar inte passar vår personliga uppfattning om hur något borde vara.

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: