Helgens arbete


Nu har jag bara en kursstart kvar med allt vad det innebär med förberedande, planering, skrivande av schema, powerpoint och öppnande av nätkonferens och lägga till deltagare. Sitter med schema och powerpoint idag. Det är snart färdigt.

Under veckan som gått har jag haft seminarium för dem som läser om yrkesetik och startat upp en kurs i pedagogik och utbildning 1 för barnskötare som skall bli förskollärare. Och suttit med deltagarlistor, mail och annat. Lite försenad med bedömning av examensarbete är jag.

Igår satt jag med bedömning av examinationer från BUV, samt läsning av tidigare examinationer från studenter som inte blivit klara med sin utbildning. Upptäckte igår morse att jag räknat fel på en vecka. Jag trodde de skulle vara inlämnade den 7 februari, vilket gett mig en helg till, men i själva verket är det på torsdag den 2 februari kl. 10.00. Men då är jag upptagen med undervisning.

Nåja, ett steg i taget. Låg i natt och kände mig stressad, tills jag började säga till mig själv – Ett steg i taget! Och nu på morgonen upptäckte jag återigen vitsen med det – det gick oväntat fort att få ihop det. Men när man har så många kursstarter under två veckor och ordinarie undervisning och en trave med bedömningar som skall göras, ja då tror man att saker tar längre tid än vad man har tid till. Men om man bara hittar en ingång brukar det lösa sig sen.

Jag skall inte arbeta på helgerna, men det är en extrem situation nu. Fördelen med mitt jobb är ju att det kommer lugnare perioder. Men självklart är de intensiva perioderna jobbiga. Samtidigt är de roliga, då man klarar av uppgift för uppgift.

Fast ibland undrar jag om inte vissa rutiner avslöjar en ambition som inte går ihop med den tid vi egentligen har. Och då tänker jag främst på dokumentationen som på en del ställen är enhetlig och på andra inte. Om vi får halva den tiden vi hade för fem år sen och ökade krav, kanske viss dokumentation måste förenklas. Och jag vill ännu en gång hänvisa till Ulf Dahllöf och ramfaktorteorin, som visar vad som är möjligt i relation till ramfaktorerna.

Söndagarna går långsammare än andra dagar, vilket är utmärkt! Då hinner jag ju med mer än annars 😉Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: