Bråda tider


Det är mycket att göra … i onsdags var jag på estetiken för första gången och senare på eftermiddagen lärarlagsmöte, som klargjorde en hel del. Dagen därpå undervisning hela dagen. Har mycket stora grupper på grund av något tekniskt och kommunikativt misstag – nästan 40 studenter i varje grupp har det blivit nu. Och det är alldeles för många, speciellt i en kurs på avancerad nivå och som handlar om etik. Det gäller att lägga undervisningen på en nivå som ändå ger ett lärande hos studenterna.

Igår hade jag och en lärare från Musikhögskolan distansundervisning tillsammans. Vi delar på studentantalet. Och till vår glädje kom 70 studenter. Mer än vi hade räknat med, men ändå mindre än vi hade befarat med tanke på att vi även här inte hade räknat med så stora grupper från början och med lokalbristen inte kunde skaka fram större lokaler. Det är roligt att ha en kurs tillsammans med en person, då man knyts lite närmare varandra än om det är ett lärarlag på 5-6 lärare. Det är lättare att få en samstämmig syn 🙂 I kursen är det i nuläget drygt 90 studenter så det blir ett gediget arbete framöver om alla lämnar in sina examinationer samtidigt. Något man måste räkna med och som också är roligt att de gör.

Nu startar inte nästa kurs upp förrän på torsdag nästa vecka, så lite andrum har jag.

Överhuvudtaget verkar det som om vem man än träffar både inom och utanför SU, säger de samma sak – Så här mycket har det aldrig varit i början av en termin.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: