Dag 55/56: Otroligt varmt i natt


Det är otroligt varmt här! Närmare midnatt igår var det 23 grader och det är i mitten av april. Trots det var jag mer utvilad än när jag kom i lördags. Så jag somnade nog inte förrän kl 1 i natt. Vaknade fyra timmar senare. Likadant varje gång jag ska iväg någonstans, trots att bussen inte skulle gå förrän halv två. Men som vanligt går ju tiden och iväg kom jag med en taxichaufför som inte var på sitt bästa humör. Men han piggnade till när han fick en euro i dricks. När jag skulle fixa en ”riktig” biljett eftersom utskrift från internet inte duger, så fanns ingen där. Jag och ett par väntade. De frågade två ”damer” som inte hade så mycket att göra var personen befann sig. Efter ytterligare 10 minuter frågade jag. Då satt de och småpratade, och den ena viftade bort mig och jag viftade bort henne. När jag stod och rökte en sista cigarett utanför kom en enveten person som ville sälja allt möjligt till mig, jag sa Nej minst tio gånger, för han gav sig inte. Till slut sa jag på grekiska tre gånger att jag inte kommer köpa något. Senare kom han tillbaka när jag satt och väntade på bussen. Fortfarande nej, sa jag. En kvinna satt på bänken bredvid den plats jag skulle sätta mig på, och trots att hon såg att min kasse höll på att ramla ner, såg hon mest besvärad ut. Men det gick bra det också. Till slut avgick bussen. Jag hade bokat säte 2 längst fram och jag höll tummen för att inte någon skulle komma in och hade bokat säte 1. Jag var lite finurlig när jag bokade. Om jag bokar säte 2, lär nog ingen välja säte 1, tänkte jag. Och eftersom det var express, stannar den inte förrän i Kavala. Men gudars vad sätena är obekväma i de där bussarna. Man (läs jag) får ont överallt. Tack och lov var det ingen trafik, så det tog bara en timme och 45 minuter. Och eftersom jag satt precis bakom chauffören såg jag hela landskapet. Det är så vackert att det gör ont.

Och nu sitter jag på Serdaroglou 11, efter att fått en hjärtlig kram av värdinnan som blev jätteglad över att se mig och bjöd mig på grekiskt kaffe, medan henne sonson satt med en padda. Det var faktiskt riktigt gott. Jag ska be henne att lära mig hur man gör. Har försökt, men smaken blev bara som vanligt kokkaffe. Har ätit middag, efter att inte ha ätit mer än en yoghurt sen igårkväll. Som vanligt är ju magen lite problematiskt när jag vet att bussen tar två timmar. Men helt plötsligt blev den lugn som en filbunke. Magar är mycket konstiga.

Men vad har de gjort med Plateia Neapolis? Det ska tack och lov inte bli några byggnader, men en förändring blir det. De har tagit bort alla träd utmed gatan mot torget. Grävt upp marken, där det gick att se. Något bygge ser det ändå ut att bli. Värdinnan Mary vet inte heller vad det ska bli av det.

Från Aten, till Saloniki, och till slutdestination Kavala. Det är då lugnet kommer. Det är då jag kommer hem.

Renoveringarna då, ja det höll på utanför hotellet. Och det lär nog bli rätt stökigt på torget. Men i huset är det än så länge lugnt och fint.



Kategorier:Kavala 2024

Lämna en respons