Dag 33:2 – Herr långben och askbadande flugan


I morse klättrade en liten Herr långben ner på väggen till duschen. Det gick långsamt då han tog ett ben i taget. När jag försökte leda honom upp på ett papper, försvann han snabbt in i en springa. Sen dess har han inte visat sig.

Foto av Denitsa Kireva pu00e5 Pexels.com

När jag gick ut för att röka, rörde sig askan i askfatet. En fluga badade som besatt i askan, på rygg och simmade runt. I desperation. Jag tog en fimp för att få upp den och till slut lyckades det. Det man kan fråga sig är vad han hade där att göra från början.

Konstigt är att myror på badrumsgolvet kommer ofta i par. Det är alltid ett eller två par varje morgon. På den vita gardinen och fönstret är det alltid några pyttesmå flugor och jag vet inte var de kommer ifrån.

Kanske från de stora ”palmerna” som står på gården.

Foto av Poranimm Athithawatthee pu00e5 Pexels.com
Foto av Karolina Grabowska pu00e5 Pexels.com

Igårkväll var det en fladdermus som flög mellan husväggarna.

MEN, då fegade jag ur! Glömmer aldrig det som hände min mor – att hon fick en fladdermus i håret när hon var ung. Jag har fått en geting i håret när jag var på väg till t-banan en gång. Det räckte för mig. Tack och lov var det en man som hjälpte mig. Men en fladdermus, ja då lär jag få spel.

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Så har vi Wooff som är ett stående inslag flera gånger om dagen. Vad han skäller på är oklart. Inte på mig i alla fall. Grannen mitt emot får upp de yttre persiennerna så jag hoppar högt.

Måsarna då, som sitter och pratar med sig själva eller försöker få kontakt med andra. Svalor i flock som gnisslar under vissa tider.

Men just nu är det lugnt både på marken och i luften.

Kanske åska på väg!Kategorier:Aten, Saloniki/Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: