Dag 6 (resdag 2) Me treno


Det var en ganska kylig morgon kl. 4.30. Vågade inte somna om och som vanligt gick det fortare än jag alltid tror. Jag skulle bli hämtad kl. 9, så det var att slå ihjäl tiden, med att inte göra någonting. Packningen var klar.

Kl 9,15 var jag på tågstationen Larissis. Checkade in bagaget. Jag hade förväntat mig att göra som vanligt, sitta utomhus, men de höll på att bygga om. Rätt kul är att jag redan igår tänkte att de borde göra det. Atens största tågstation, vilket är svårt att tro. Men det var att sitta inomhus.

Som vanligt fungerade inte rulltrappan upp till perrongen, likväl ner. Kom bara halvvägs, sen fick jag hjälp. Men när jag kom upp hade jag mjölksyra i hela kroppen. Men så blir det med lite sömn och för skral frukost. Stannade till för att hämta andan och få ur syran, bland massor av blivande passagerare, men gick sen längst fram till klass 1. Andra kupén från loket. Kändes lite obehagligt, men rädd eller orolig var jag inte. Men bara tanken på dem som förolyckades gör ont. Det var ett stadigt tutande när vi reste genom tunnlarna och innan vi kom ut ur dem.

Medpassagerarna var trevliga, men kanske lika trötta eller bedrövade som jag. Eller också var det jag som projicerade. Tystnad rådde. Men till slut släppte det, på grund av att en av dem försökte klämma in en burk i den lilla platta skräp-boxen. Vi var fyra stycken på att försöka fixa det. Precis när vi hade fått in och ner den kom en personal. Hon stannade upp och tittade – ”Vad är det där, den ska inte vara där.” Hon fick ur den. Gick därifrån och så började vi undersöka den igen.

Artemis som satt ett säte bredvid mig frågade var jag kom ifrån. När jag sa Sverige skrattade hon och sa att hon varit i Norge (Bergen) och i Sverige fast bara för att handla. En pratstund och sen var vi alla tysta under nästan hela resan. Hon erbjöd skjuts, men jag bor bara fem minuter från stationen. Så skildes vi på perrongen. Och jag tog taxi.

Ja, så nu sitter jag på hotellet och skriver. Ska stanna till på tisdag. Under de senaste resorna har jag bara bott över natten. Lite kyligare här än i Aten, men jag kan tänka mig att Kavala är kyligare än Saloniki.Kategorier:Saloniki/Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: