Dag 92 – Att inte veta att man inte vet!


Finns en del att reagera över, som hänt under sista veckan!

1) Oppositionspolitikerna tycks inte ha annat att göra än att bråka, anklaga och kritisera Anders Tegnell och FoHM, samt regeringen för de höga dödstalen och för att de anses ha gjort misstag – När Tegnell sa intervjun att Om vi hade vetat då vad vi vet idag, hade vi gjort på annat sätt, gjordes detta om till att han erkänt misstag. Det är en helt annan sak att säga att de gjorde fel. Ebba Busch sa i partiledardebatten igår att Regeringen med berått mod har tillåtit en stor smittspridning. Ett uttalande som många reagerade kraftigt på. (Se Starka reaktioner,,,)

2) Åkesson, liksom Busch, som helt plötsligt vet exakt vad som skulle ha gjorts, skriver en artikel i vilken han avslöjar att det är ett område han inte behärskar. Han verkar inte ens känna till att en tjänsteman inte avgår, ännu mindre något om epidemiologi. Men vi har ju uppenbarligen ”snabbutbildade” amatörepidemiologer i Sverige. När politiker ger sig in på områden de inte behärskar, då gäller det som medborgare att ha is i magen. Tack och lov är det vare sig Busch eller Åkesson som har regeringsansvaret. (DN)

3) Det är lätt att vara efterklok när man har fått facit i sin hand! Men i nuläget är inte facit färdigskrivet!

4) Man vet inte att man inte vet, men man tror att man vet det man inte vet. Om man vet att man inte vet, lär man sig av den som vet!

5) Demonstrationen på Sergels torg och Malmö. Trots att två arrangörer drog tillbaka demonstrationerna, blev det en till i Göteborg. Själva evenemanget gick lugnt till väga. MEN, sen brakade eländet igång. Med slagsmål, stenkastning på polisbilar och vandalisering. Polisen väntade ut, spärrade av med poliser som föste de värsta in i ett hörn, samt spärrade av avenyn med stora piketbilar Istället för att gå ur bilarna, lät de stenarna hagla och körde iväg. ”Istället för att gå ut med sköldar och långa batonger så använder svenska Polisen speciella fordon, hundar, hästar, spanare och civilklädda poliser som riktar in sig på stökiga personer (SVT).” Men så har det inte varit tidigare. Vem kan glömma Göteborgskravallerna under några dagar 2001 (en krigszon), och polisen blev då riktigt kritiserad. Dock på Sergels torg förra veckan använde de tårgas när det var svårt att hindra demonstranter från att gå ner i T-banan. Polisen provocerade inte, men blev provocerade och var i numerärt underläge. Tårgas kan man ha synpunkter på, men det syns på videon att det är demonstranter som provocerar. Att hindra alltför många nere på perrongerna skapar risk för fara. För övrigt är attityden hos en del demonstranter följande – Vi struntar i om smittspridningen ökar!

*

För övrigt lunkar allt på ”som vanligt” eller efter ”den nya rutinen”. Åkte och kollade bilen i fredags, samt handlade i morse då jag försov mig igår. Det var tomt med folk på ICA trots att jag var där klockan åtta. Var på apoteket och köpte munskydd utifall rekommendationerna ändras (efter allt som hänt ute på stan), och efter att ha provat ett sänder jag en tacksamhetens tanke till FoHM för att de avråder oss från att använda dom. På bara fem minuter blev det varmt, fuktigt och lite svårt att andas. Har haft ZOOM- och telefonhandledning, samt plagiatutredningar, och omexaminationer. Nu läser jag fältstudier! I morgon lämnar studenterna in sina examinationer.

Håll avståndet!Kategorier:Av särskild vikt, Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: