Förändring i vardagen?


005Kände för några dagar sen att jag arbetat för mycket hemma, då jag blev medveten om att jag allt oftare talade med mig själv och min dator.  Jag tog beslutet att boka grupprum på biblioteket och sitta där några timmar. Nära till böcker har jag ju också och slipper låna hem bara för att få tag på information på några sidor. Men, skulle jag göra verklighet av beslutet? Jo då, idag när jag vaknade kändes det som om jag inte skulle göra det. Men halv tio gick jag ner till bilen och körde iväg.

Grupprummet var mycket trevligt och ljudisolerat. Först kändes det konstigt, men efter ett tag kände jag hur Friden kom smygande (och jag slapp höra grannens hemska oljud från rören eller vad det nu är som denne sysslar med – har felanmält det och de skall utreda saken, men tiden går och inget händer) Tiden flög iväg när jag satt och plitade ner, för hand. vissa stycken ur The Commentaries of Plato av Marsilio Ficino. Det fanns ingen dator i rummet, vilket jag kände till innan. Och det var faktiskt riktigt skönt att inte ha det.

Klockan 13 var det seminarium och jag var fortfarande pigg eller snarare piggare än när jag kom dit tre timmar tidigare. Som vanligt diskuterades friskt och vi var inte helt ense. Rolig kurs. En av de bättre då vi inte är så många och börjar lära känna varandra. Någon känner jag sen tidigare. Men, sen kom vi in på Freud och jag har fortfarande svårt för hans tänkande, även om det är uttolkarna och de som tillämpar dessa som jag har mest svårighet med. När han var mest på ropet förstörde han nästan livet för en del. Genom att allt som inte kunde lösas eller förstås var något ur det undermedvetna som påverkade. Nåväl! Idén om undermedvetandet är jag otroligt skeptisk mot. Jag tror att det mesta finns tillgängligt för de flesta. Och projektioner – ett exempel är personen som tillskrev andra projicerade. Till slut sa jag – Det kanske är du som projicerar att andra gör det! Och då upphörde hon med det. De flesta filosofer och tänkare kan jag hålla en viss distans till, men inte Freud. Och varför egentligen? För jag förstår inte hur han får till det. Men så är det ju med de flesta av filosoferna. Nåväl! Ha fullständig distans till allt kan man ju inte.

Ja, nu får jag se om jag kommer fortsätta följa mitt beslut att inte sitta hemma och jobba eller studera hela tiden. Men det känns så!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: