Ny vecka, nya utmaningar?


009Riktigt busväder idag och på Södertörns högskola blåste det nästan storm. För två dagar sen kunde vi gå barärmade och idag behövdes det mössa, halsduk, handskar mm. vilket jag inte hade förstås och långt att gå från parkeringen. Tack och lov var det inte alltför kallt (som på vintern).

Kursen i metafysik på vilken vi närläser Aristoteles verk med samma namn är intressant och en riktig utmaning. Och en lärare som förklarar så jag förstår. Guld värt! Sen gäller att få in det i min historiska roman där Aristoteles fått en stor roll.

Idag körde jag direkt hem. Inte bara för att jag bokat en telefontid med en student som ringde fem minuter innan seminariet startade, utan för att slippa vara ute.

Nu ser jag fram emot undervisningsfri tid fram till den 2 oktober då en ny kurs startar. Kanske jag till och med kan få lite rofylld forskningstid under den tiden.

002

Klicka för stor bild!

Om jag bara kunde få Grekland ur systemet också, skulle det vara perfekt. Men det här vädret hjälper inte till i det avseendet. Nu mer än någonsin längtar jag tillbaka till den där kvällsvärmen på balkongen i Saloniki och till värmen på altangolvet i Kavalla kl. ett på natten. Suck! Vad har vi nu att se fram emot – flera månader av kyla, fukt, regn, snö, frysa, spända muskler och fullt påklädd inomhus. Men, det kunde vara värre – snö i september eller 50 grader i juli. Ingen hit det heller. Men vackert är det, så länge som gräset och blommorna får växa fritt. För mig är det obegripligt hur man kan våldföra sig med en trimmer på det som är så vackert. Det vore bättre om de fixade en trappa som inte bräderna lossnar i och riskerar få någon ont anande person att ramla ner och bryta benet. Jag tog bort den lösa brädan och ställde den vid sidan om. Får se hur länge den kommer stå där.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: