Intensiv vecka


Veckan efter valet har varit intensiv. Egna studier och undervisning. I måndags var jag drygt en timme på kursen på Södertörn innan jag var tvungen att köra in till universitetet och träffa mina studenter i utbildningshistoria. I onsdags upptäcktes att jag klantat till det ordentligt. I min kalender stod det seminarium kl. 11-13 och i måndags sa jag att vi skulle träffas kl. 11, men en student som ringde fick mig uppmärksammad på att i schemat stod det kl. 13-15. Jag undersökte saken och helt riktigt var detta fel. Trots att jag kontrollerat schemat åtskilliga gånger. Jag fick snabbt hitta en lokal till den tiden, då jag anade att de flesta skulle komma kl. 13. Det blev fyra timmars undervisning utan rast och ro. Ett straff som hette duga. För jag kunde ju inte svika de fem studenter som kom kl. 11.

Vår IT-tekniker bokade av tiden, så något batteribyte blev det inte. Och det var väl tur i oturen, eftersom när jag igår kom på hur batteriet skulle lossas från datorn, ja då upptäckte jag att det var fel batteri. Nu måste jag köpa ett nytt, som uppenbarligen är bra mycket dyrare. Okey, men det är tillfälligt slut. Och batteriet blir bara sämre och sämre.

I fredags hade jag heldag, tre timmars kombinerad föreläsning/seminarium i G-salen på SU och sen vara tillgänglig från kl. 14-16 i fyra grupper. Det satt i olika ”lärarlag” och skulle tillämpa kurslitteratur och etiska teorier på sitt tilldelade etiska dilemma.

Körde från institutionen kl. 5 och skulle åka och hända på vägen hem. Men, då började tröttheten sätta in, så jag åt först och åkte iväg. Bensinen började ta slut, räcka till fem mil, när jag var på väg hem i fredags. När jag startade igår för att tanke var det fem streck som blinkande – – – – – Men, jag vet sen tidigare att det finns några liter kvar, så till macken kom jag fram till.

Åt glass och tittade på Idol! Sen minns jag inte mer förrän jag vaknade kl. 06.00 på lördagsmorgonen. Somnade uder utröstningen under reklampausen!  Och under hela dagen och kvällen igår nickade jag till framför TVn. Är fortfarande trött, men nickar inte till så fort jag inte gör något.  Jobbade en del när jag kände mig lite pigg efter en tupplur.

Men idag har jag tagit det lugnt. Skall dock läsa ur Aristoteles verk Metafysiken. För jag fick boken igår. Sidorna som scannats in är svåra att läsa. Har inte haft tid heller. Men nu skall det bli ändring. Har en undervisningsfri vecka framför mig till nästa kurs som startar veckan därpå. Studenterna har lämnat in sina examinationer, så jag börjar med dem också i nästa vecka. Viktigast är att jag inte har några tider jag MÅSTE passa!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: