Härligt regn!


dscn3432Jag brukar inte gilla regn, om jag inte sitter inomhus eller i en bil. Men idag, öste regnet ner, det var fuktig värme och ingen blåst. Det kändes härligt att gå med paraply och sen köra i vattenpölarna. Åkte till Skhlm då jag istället för att köra till Märsta då mötet blev avbokat på grund av sjukdom, passade på att besöka tandläkaren.

Köpte några böcker till min vistelse i Kavalla. Det finns ett helt bibliotek i huset, men vet inte vilka skönlitterära böcker som finns där. Inga tegelstenar den här gången, då jag tänker resa med lätt bagage. Böckerna är Kärlek, vänskap, hat med Alice Monroe; Repetitionen av Eleanor Catton, Harold Fry och hans Osannolika pilgrimsfärd av Rachel Joyce och NW av Zadie Smith. Gick sen till Clas Ohlsson och hittade en vattenkokare för 99 kr att ta med mig – det finns bryggare, men det är alltid bra med en egen när huset är fullt av människor. Kokaren fanns i vit, rosa, grön och svart. Jag köpte den gröna. Den väger inte heller speciellt mycket. Körde sen och handlade. Det blev däremot tungt.

När jag kom hem, verkade gräset ha vuxit några centimeter (eller också var det lyckligt över regnet) och det var glittrigt av regndroppar. Synd och skam att detta fina gräs som är på väg upp snart kommer trimmas ner. Så jag njuter så länge det finns kvar.

Känner mig också glad över att tre av mina studenter är klara för en för-opponering. Läste igenom deras uppsatser idag för att kunna sända ut dem till studentgruppen i tid. Det är inte alltid det finns tid för en sådan opponeringsövning. Men det är verkligen värdefullt för dem att både få opponera, men också försvara sin uppsats, i en atmosfär som är inte är lika stressande som det offentliga opponeringstillfället upplevs vara.

 Kategorier:Allmänt, Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: