Handledning


002

Handledning är kul, men man blir trött efter fyra timmar av koncentration och fokus på fyra uppsatsämnen som är i sin linda. Fortsättningen blir grupphandledning, som jag skriver i ett tidigare inlägg. Eftersom det inte är på lärarprogrammet, är det ämnen som inte är kopplade till skolan, utan till lärande i organisationer, livssituationer, förändrade förhållande, samhällets syn, diskriminering – mångkulturalism. Här finns också möjligheter till att använda teorier, och tänkare som inte har något att göra med skolans utbildning. Lärarprogrammets uppsatser (examensarbeten) skall ju ha professionsanknytning, vilket inte de här uppsatserna har. Det tillhör mestadels magisterprogrammet – det som är forskningsinriktat.

Tre av mina tidigare studenter har nu försvarat sina uppsatser på ett seminarium och skall nu examineras. Det är alltid lite spännande innan man får veta hur de bedöms och vilket betygs som ges. Ofta överskattar man som handledare sina studenters arbeten – Om man bedömer att en uppsats är värd betyg C, blir det ofta betyg D. Men ibland blir det vad man tror. Nåja, vi får se!

Ikväll är det fredag och framför mig har jag en arbetshelg. Har en del att läsa till Arendt-seminariet också. Men nu skall jag ta det lugnt. Det är ju fredag.

På tala om fredag – David Hasselhoffs svenska talkshow är faktiskt riktigt underhållande.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: