Måndagsblogg


93645_25928111Det tar aldrig slut – kylan, fukten, blåsten. Den enda plats som jag kan sitta och jobba hemma på, är i sängen. Inte så bekvämt, men det är ändå rätt varmt. Men jag har tjocka strumpor, tröja, morgonrock och en pläd över axlarna. Datorn värmer lite, men långt ifrån tillräckligt. Det är bara 0-gradigt nu och då blir det kallare inomhus. Ventilationen fungerar utmärkt, vilket är bra, men är kylande. Vet inte varför jag fryser så mycket just den här vintern.

Okey, nu skall jag sluta gnälla. Jag har tak över huvudet, kläder på kroppen (kanske för mycket just nu 🙂 ), har ett bra jobb och trevliga tentor att läsa. Inte så illa!

Förra veckan började min datormus ge upp. När jag klickade, blev det två-tre klickar. Tror inte jag behöver säga så mycket mer. Alla förstår nog hur omöjligt det är.  Jag bestämde mig i vilket fall att åka och köpa en ny datormus, samt en ny musmatta. Så nu fungerar det utmärkt. Det står dock att den skall installeras och det förstod jag inte varför (eftersom den fungerar utmärkt) förrän jag såg att jag köpt en Game Mouse. Och det behöver jag inte, så …

Igår var jag lat, då jag började se om den första omgången av Forbrydelsen. En sak jag undrar över är varför The Killing har producerats, då den danska serien är utmärkt som den är. Såg de första avsnittet av The Killing och det var nästan identiskt. Varför? Är det något typiskt amerikanskt? Eller vad? Nåja, det var så jag fick lusten att se om den danska versionen. Märkligt är att det är mycket man inte kommer ihåg, dvs. av detaljerna, och jag har definitivt glömt vem som är mördaren. MEN det glömmer jag alltid!

Nåväl, nu skall jag fortsätta bedöma tentorna i Utbildningshistoria och sen gräva ner mig i Hegels estetik.

Fick ett glatt besked förra veckan – jag kom in på Klassikerläsningen Hanna Arendt. Var reserv och trodde det var totalt omöjligt, men det var det inte. Det innebär att den delen av min forskning inte blir försenad. Därmed kommer jag nog hoppa över Logik II den här terminen. Gillar inte riktigt upplägget den här gången; för amerikanskt och för lite europeiskt.

Veckans skratt om sär-skrivningar 😉

Några exempel ur något som jag hittat på Facebook.

Vi behöver femtio öringar och Häst skjuts på torget klockan 14.00 och Vi arbetar efter fel analys och RÖK FRITT och Vi har sprätt ägg. mm.

Det händer inte så ofta, men ibland läser jag examinationer med många särskrivningar och det är mycket svårt att läsa en sådan text.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: