Sömnbrist!?


Igår körde jag ganska tidigt till institutionen, eftersom jag vaknade redan halv fem av att det retade infernaliskt i halsen. Jag hostade så jag kiknande och var tvungen att äta frukost för att det skulle släppa. Inga köer så efter drygt en halvtimme var jag där. Kunde ta det lugnt under timmarna före seminariet.

Ändrade på mitt upplägg med tanke på att jag och studenterna missade förra seminariet. Nu fick de istället ställa frågor och jag svarade eller redogjorde och förklarade en del som jag ändå skulle ha tagit upp. Det var trevlig stämning, trots att de nu håller på att skriva sin examinationsuppgift, då det kan vara tröttande.

Och så var det disputation. Caroline Gustavsson disputerade på sin avhandling Existentiella konfigurationer. Om jag inte hade haft undervisning under samma tid, skulle jag ha gått dit. Avhandlingen handlar om hur förståelsen av livet tar gestalt i ett socialt sammanhang.  Det skall bli spännande att läsa den. Förhoppningsvis får jag tillräcklig ro för att kunna göra det.

Kom inte hem förrän sent på eftermiddagen. Något hade hänt vid Moraberg, så det var köer.  Körde därför in till Skärholmen och handlade där istället, så tiden gick. Åt middag när jag kom hem sent omsider. Men, så skulle jag titta på Idol med kaffe och kakor framdukat. Började titta och så helt plötsligt vaknade jag när klockan var tjugo i två på natten. Allt stod på, TVn stod på och filmen Terror på Elm Street var nästan slut, (Vilket förklarade en del drömmar jag hade haft.) Lamporna var tända, datorn var på, fast bredbandet var utloggat och systemet på strömsparläge. Gick runt och fixade allt och började piggna till. Det tog ett tag innan jag somnade om. Men, det var ju sovmorgon. Vaknade iaf tidigt … 😉 Får se reprisen idag.

Vad gör jag i helgen då. Ja, jag läser klart VFU-uppgifterna, men för övrigt tar jag det nog ganska lugnt. Ingen undervisning förrän i slutet av veckan, så jag har tid att göra det jag måste utan att ta till helgen.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: