Vad har jag gjort idag?


Somnade halv två i natt och gick upp klockan fem. Körde iväg till universitetet – bilköer, men kom till institutionen halvnio. Ställde ifrån mig mina saker, och vandrade sen ner i snålblåsten till Arrheniuslaboratoriet och deltog i en introduktion i Biologi. Javisst, jag skall läsa in mig på en del naturvetenskapliga ämnen, för att sen kunna söka in på matematik eller fysik, på grund av intressen. Men det finns ett mer aktuellt syfte och det är att jag vill ha mer kunskap om de ämnen som lärarstudenterna läser, för att på ett bättre sätt än nu kunna koppla mina ämnen, till deras. Jag kommer tyvärr inte kunna gå på alla föreläsningar, men så är det.

Det var intressant att jämföra den naturvetenskapliga med den samhällsvetenskapliga, då det gicks igenom idag. Det är egentligen samma, men den förra är strängare.

Vi slutade tio i tolv. Gick tillbaka i snålblåsten. Kopierade upp schema och individuell uppgift till studenterna. Kommer ha 32 studenter den här omgången. Åt en smörgås och drack en kaffe, innan det var dags att påbörja det första passet denna termin. Det kändes vant, men ändå lite ovant, men kom snart in i det. En timmes administration, och en timme en kortare föreläsning med dialog och diskussion. Givande diskussioner om etiska förhållningssätt. Klockan tre avslutades passet, men jag hade velat ha en timme till. Men nästa gång har jag tre timmar och hoppas att inte Obamas besök kommer att spoliera min planering. Vet ju inte om jag och studenterna kommer ha möjlighet att komma dit i tid.

Kanske kommer detta bli verklighet!

007

När jag kom hem läste jag ett svar på en kommentar om lärarutbildare, som fick mig att undra vad det är för fel att gilla sitt jobb som just lärarutbildare.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: