Avslappnad dag


Jag undervisar ofta på fredagar, men igår gick dagen i egna studiers tecken. Forskningsseminariet på förmiddagen blev inställt, så det blev en lugna timmar innan jag körde in till institutionen. Träffade där en medstudent och vi bestämde vad vi skulle ta upp och främst från vårt eget intresse. Hon skall tala om hermeneutikens sanning och jag om hermeneutikens och demokratins problem, samt båda två om tolkningarnas konflikt.

Det här att koppla ihop hermeneutiken med demokratin är speciellt intressant. Återkommer om denna koppling när jag fått mer grepp om det.Kategorier:Vardagen

2 svar

  1. Nog för att lärarstudenter behöver bli allmänbildade men hur blir en debatt om hermeneutikens koppling till demokratin intressant för dem? Vad tar du upp då?

    Gilla

  2. Troligen inte intressant alls, men jag kommer heller inte ta upp det med dem. För att jag skall kunna göra det, behöver de ha fått mer än en inblick i hermeneutiken. Men för min egen del är det en koppling som innebär att jag kan tala om demokrati på ett helt annat sätt än tidigare.

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: