Dag 35: Dan för dan´ före den stora dagen


Foto av BLAST 20 pu00e5 Pexels.com

… för grekerna. Och för oss alla som älskar Grekland, för om inte självständigheten efter 400 år av ockupationen, ja då skulle världen se annorlunda ut. För tänk vad Grekland har betytt för inte minst införandet demokratin, och så mycket, mycket mer.

Eftersom jag har svårt för folksamlingar, tänker jag inte åka inte till Plateia Syntagma i morgon, för det är ju där det mesta händer. Dessutom blir det nog svårt att få en taxi och gå till Syntagma är för långt. Men jag hoppas att det blir någonting i Pangrati. Vädret ska bli vackert och 22 grader varmt, enligt prognosen. Men, den är inte att lita på. Stridsflyget lär väl höras, men det vore kul att se uppvisningen, om så sker. Ja, så det är bara att hissa den grekiska flaggan och glädjas åt befrielsen!

Sen verkar duvor och koltrastar veta när det är söndag, för jag har inte sett mer än en duva idag. Och koltrastarna lyser med sin tillvaro, mer än solen. Kyligt på balkongen, men nu halv nio är det behagligt. Vinden avtar på kvällarna, om den inte är alltför stark.

Jag hade ovanligt svårt att sova i natt. Hur jag än bar mig åt, var det lögn att få kroppen att vilja sova. Jag drack te för att slappna av, tittade på serier Morden i Brokenwood, som är en av de bättre polis/deckare. Lite klassiskt småmysigt, trots hemska dåd. Efter att ha sett första delen av dokumentären Tack och hej då, av Alandh, insåg jag att det inte är något bra sömnmedel. Jag blev bara beklämd över alla livsöden, som han har skildrat. Och hur illa samhällets institutioner och dess ledare, har betett sig. De två övriga delarna får vänta till en annan gång. Sist jag såg på klockan var hon fyra. När jag väl somnade vet jag alltså inte.:-) Men det gjorde jag till slut.

Dagen har jag tillbringat hemma med att plugga glosor, köpt en tågbiljett till Saloniki den 13 april. Jag lyckades inte ändra grekiska till svenska eller engelska, så jag fick använda google translate för att vara säker på att inte göra fel. Har bokat flera gånger, men det kändes lite osäkert. När allt var klart, och jag hade betalat och fick biljetten till min mail, upptäckte jag att tåget går kl. 07:58 på morgonen. Så det är bara att gå upp tidigt eller sova några timmar till kl. 4-5 på morgonen. Någon mening finns det väl, tänkte jag. Så, jag ändrade inte tiden. – Har lagt in om betalningar på banken (det gäller att inte missa någon, lätt hänt när man är utomlands). och bokat hotellet som jag bodde i för fyra veckor sen. Upptäckte lite senare att jag har missat tre avsnitt av Babel. Två har jag sett nu, och den tredje är på gång.

Inte så mycket mer än så har hänt den 35:e dagen i Aten.



Kategorier:A-språkresa Aten

Lämna en respons