Dag 44 – Vår bästa tid?


Idag är det icke-väder. Alltså mulet, vindstilla, händelselöst, ljum värme ungefär som ljumt kaffe. Smakar inte gott, om det överhuvudtaget smakar något.

Svenska dagbladet har en artikel som är intressant att läsa (kanske låst), men den handlar om att vi har en tendens att se den bästa tiden vara förr. Frågan är vilket förr. Ju äldre man blir tenderar man att se den bästa tiden vara när man är purung.

Ja, det var bättre förr…

Själv ser jag den bästa tiden vara nu. Inte för att jag är i Grekland just nu, inte för att det händer massa elände i världen, energikris i Sverige osv. För det var inte bättre förr. Vi har bara en tendens att glömma det tråkiga och se tidigare tidsperioder i en rosa skimmer, vilket står i artikeln om i andra ord. Inte för att jag enligt vissa anser att jag är på semester när jag är i Grekland. Det är jag INTE! Vistelserna är en del av mitt liv.

Att utse en tidsperiod i sitt liv som den bästa innebär att man förstör den enda tiden som man har – nuet. Samtidigt kan jag förstå att man gör det. I den tid vi lever i är ju ungdomen högt skattad – jag skulle vilja säga överskattad. Alla åldrar har sin egen tid.

Min bästa tid är nu för att jag har kontroll över min egen tid. Har ingen över mig, har inga plikter. Jag kan göra vad jag vill utan att be någon annan om lov. Jag kan faktiskt be folk fara och flyga, om jag nu skulle vilja göra det. 🙂Kategorier:Aten, Saloniki/Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: