Dag 25 – Skoldagen startar


Idag gick jag till Ellinikó Market när jag ändå var ute på min runda. Men det var för kyligt för att gå den lite längre rundan.

När jag läste grekiska i Aten år 2007 bodde jag bredvid en skola. Varje morgon hade de samling utanför och läste upp någonting som jag inte förstod. Idag var det samling nedanför skolan på Pl. Neapolis. Barnen stod nedanför en mur och ovanför muren stod flera personer och gjorde korstecknet. Nu syns inte just det på fotot.

Det fanns också en vakt vid övergångsstället, så när det kom bilar gick hon ut med en stoppskylt. Och jag förstår att de måste ha någon, för det är med livet som insats att gå över den där vägen. Det finns tre övergångsställen på kanske 150 meter, men ingen stannar, och fort kör dom. Det räcker inte med höger, vänster, höger, en gång utan flera gånger. Tur är att de har hägnat in hela torget, så barn, vuxna, måsar och katter inte behöver förolyckas. Om något barn springer för att hämta en boll.

Jag vet att det var en slump, men när jag kom från Ellinikó Market, gick en katt över övergångsstället, rakt och fint. Men vem vet, katter är smarta. Fast, om bilarna ändå inte stannar, så vad hjälper det om olyckan är framme.

Klicka på bilderna för större format. Gäller i alla bloggar!Kategorier:Aten, Saloniki/Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: