Intensiv vecka … men nu är det lördag


DSCN5948Har varit hemifrån fyra av fem dagar den här veckan och det gör mig trött, men samtidigt gott. Värken efter bältrosen var ganska intensiv i tisdags, eftersom det blev mycket sittande, men de senaste dagarna har den mattats av. Kanske för att jag varit i rörelse, samt fokuserat på annat.

I torsdags körde jag in till institutionen, då jag fick ett arbete det var bråttom med. Det tog ett par timmar. Träffade min kollega för att stämma av två uppsatser som jag är examinator på. I går var det heldag – föreläsning från kl. 10-13 och sen seminarium. Då jag trodde att mina två grupper skulle vara i 2403 som tidigare tillfällen, blev det lite rörigt då jag fick gå mellan två salar, men det fungerade. Medan en grupp redovisade fältstudien för varandra i tre-grupper, diskuterade jag det grupperna arbetat fram under tidigare workshops. Tanken från början var att alla skulle vara med under diskussionen, men så är det ibland. Det gäller att vara flexibel :-). Men, jag fick bara tjugo minuters lunch, så efter att ha pratat i så gott som 5 timmar, tappade jag nästan rösten.

Min kollega och jag satt i personalrummet efter seminarierna och pratade en del om kursens innehåll, bl.a skillnaden mellan ethos och ithos. Han berättade att ethos bl.a. kan relateras till Bourdieus habitus. Ithos är det etiska inslaget i habitus. Spännande! Skall ta reda på mer. Ethos är för övrigt svårt att förklara, vilket blev en diskussion kring under föreläsningen. Får se om jag kan få in ithos i kursen som startar om några veckor, i vilken Bourdieus teori behandlas.

Kom hem kvart i sju, åt middag och lyckades hålla mig vaken under Let´s dance, men sen somnade jag och sov i soffan med TVn påslagen. Vaknade flera gånger av ljudet, men orkade inte stänga av TVn. Alltså, sträcka mig efter kontrollen och trycka på en knapp. 🙂

 Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: