Äntligen


018Efter tre veckor har jag äntligen gjort mer i matematiken än ett enda tal. Satt under sändningen av Idol (det är ju så många reklampausar) och räknade åtta x fyra tal. Och jag känner hur lusten stiger inom mig att fortsätta. Så, nu skall jag sätta mig ner i dag och räkna på. Ligger, som sagt lite efter. Tur att jag läst kursen och även om det var drygt 20 år sen, kommer jag ihåg en hel del. Och det jag ser som mest givande är att det på den här nivån i vilket fall, bara finns ett rätt svar. Jag behöver inte fundera – det är bara att komma på hur och så gör man det. Förstå måste man iofs göra.  Just nu håller jag på med att förenkla och dela upp i faktorer. Sånt tycker jag är kul att göra inom matematiken. Speciellt gillar jag algebra och trigonometri. Däremot är jag mindre förtjust i derivator, men det beror nog på att jag inte riktigt lärde mig dem, då jag gick kursen. Fysik tycker jag bäst om, men den har jag betyg på!

Det som blir en stor utmaning för mig är tentorna, då det är salstenta och bygger på att man måste memorera så mycket fakta. Är ganska dålig på det – inte för att jag har dåligt minne – utan för att jag inte förstår varför. Man lär sig ju fakta i samband med att man gör något som kräver kunskap om fakta. Men, jag skall anta utmaningen.

Nu gör jag det här i mån av tid, om någon skulle undra hur jag kan klara av det parallellt med mitt jobb. Föreläsningarna är inte obligatoriska och jobbet går före – i alla väder. Det behöver ingen tvivla på! Om jag ställs inför valet – studier eller jobb – så är valet självklart. Men, jag måste få lite perspektiv på det jag gör och genom att läsa in naturvetenskapliga ämnen får jag det.  Min ambition är att läsa matematik eller fysik på universitetsnivå. Det är nyttigt att ha erfarenhet av att vara student, när man jobbar med undervisning av studenter. Inte bara för att jag lär mig mer om hur andra lärare arbetar, utan också hur det är att sitta där på andra sidan. Det är viktigt!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: