Mäktigt


I fredags var det första gången jag skulle närvara vid en urnsättning.

Dagen började med att jag mötte min syster. Vi körde sen ner till Plantagen och köpte blommor innan vi körde vidare till Botkyrka kyrka. Där väntade de övriga. Vi var i god tid, stod utanför medan allt gjordes i ordning. När klockan blev elva gick vi in och satt oss framför urnan som stod mellan två tända ljus framme vid altaret. Det var en märklig känsla. Vi pratade som om mamma var med, som om vi satt runt bordet. Skillnaden från förr när alla var samlade, var att hon inte svarade.

Senare gick vi ut ur kyrkan. Min bror bar urnan och kyrkklockorna ringde. Det var mäktigt att gå ner till graven. Väl där upphörde ringningen, vi sänkte ner urnan och la dit våra blommor. Jag ordnade en liten bukett åt pappa också.

Efter ceremonin körde vi till Skärholmen och fikade på konditori vid torget. Efter någon timme skiljdes vi åt. Jag handlade på Coop Extra, gick ner till bilen, startade och körde hem. Helt odramatiskt. Livet går vidare som vanligt!

Jag glömde att ta foton på kyrkan och kyrkogården. Botkyrka kyrka är en mycket gammal kyrka och kyrkogården är mycket vacker. Men kommer åka dit, så jag tar några då istället.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: