Dag 20 – Marknadsdag


Igår bestämde jag mig för att GÅ ner till marknaden. I värsta fall tar jag taxi, men vaknade tidigt efter en lång natts sömn, med vissa mardrömsinslag som fick mig att vakna. Något som jag tänkte på innan jag somnade, troligen.

Jag gav mig sjutton på att gå ner. Kollade Google Maps. Glasklart. Jovisst, jag började åt rätt håll, men sen vet jag inte vad som hände, för rätt som det var gick jag på Omonias, helt fel om jag inte ville gå en omväg, vilket jag fick. Till slut kom jag till Dagkli. I Kavala är det bara att gå i nerförsbackarna, för då kommer man ner. Ett bra tips när det går två vägar åt var sitt håll, ett upp och ett ner. Då går man INTE uppåt. Dessutom om jag nu skulle ha behövt, var det bara att gå där de som varit på marknaden kom uppåt. Nu skulle jag gå till marknaden och kom fram, via ett besök på Masoutis. Köpte kakor som inte någon av närbutikerna har. På marknaden stannade jag vid första bästa, köpte apelsiner och jordgubbar. Sen knallade jag naturligtvis till MeliArtos. Missar aldrig det besöket när jag ändå är nere i stan. Tog taxi upp och den vägen var den enklast tänkbara. Så nu vet jag. Raka spåret ner till Dagkli och sen vidare ner till MeliArtos.

Hur svårt kan vara…

Ni vet när man tar taxi upp på Dagkli svänger man en bit upp till vänster en raksträcka och kommer upp på Thessalonikis, för att komma till Svenska huset. Upp till mig fortsätter man några kvarter och kör till höger, innan hoppbacken ni vet, förbi närbutiken på den gata där jag bor.

Jag vet inte hur jag klarar av att göra det svårt för mig, när jag ändå har en vägbeskrivning tillgänglig på mobilen. Men jag ursäktar mig med att GPS:n inte fungerade.Kategorier:Aten, Saloniki/Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: