Skogshem & Wijk Omdöme +++++


Konferensdygn på Skoghem & Wijk (Klickbara bilder)

Körde iväg kvart i tolv och naturligtvis blev det köer och jag kände inte speciellt mycket för att åka iväg. Men när jag lyckats att komma in på Valhallavägen, hålla utkik efter Stadion och vänstersvängen ner mot Lidingö, kryssande i området där man fortfarande
001 håller på med vägarbeten fram till Lidingöbron, samt svänga ner på Elviksvägen. Ja då började det kännas bra. Och bättre blev det när vägen blev alltmer lantlig. Kom fram till avtagsvägen och kom till parkeringsplatsen. Gott om platser. Jag gick uppför en skogsbacke, förbi hus som ser ut som en gammal hög- eller gymnasieskola och ner till receptionen.

Där mötte jag ett bekant ansikte som inte tyckte jag skulle lämna datorn i bilen. Så, jag gick tillbaka samma väg, hämtade datorn och fick ett skåp att lämna in den i. Behövde inte oroa mig längre. Men då var klockan så mycket att jag kom för sent ner i hörsalen.  Men jag lyckades utan att störa alltför mycket hitta en plats.

Sen var det fika ..

001 002

010Och vi fortsatte med att sitta i grupper under resten av eftermiddagen, fram till återsamling och incheckning. Sen var det fritid i någon timme före middagen. Det var en BBQ-buffé. Och jag fick istället Hälleflundra och potatis, då jag inte äter vare sig rött kött eller kyckling mm. Då passade jag på att gå ner och se var vi skulle vara. I ett tält, vilket inte låter så kul kanske. Och det såg väl inte så mycket ut för världen utifrån. Men det var fint dukat och två bord fullt med mat. Vi åt och drack gott. Vi fick köpa vinkuponger, vitt eller rött Husets vin för 55 kronor. SU får ju inte bjuda sin personal på alkoholhaltiga drycker. Det är säkerligen en vettig policy. Jag tog ett glas vitt vin, eftersom jag åt fisk.

013

005Klockan 21 började folk bryta upp, så jag hämtade min dator och gick ner till mitt rum, som var litet men fint. Och en otroligt skön säng.  Mycket rent och fint. Golvbrunnen i duschen var skinande blank och ren. Ja det var som om ingen annan hade bott där tidigare.Utsikten var kanske inte den bästa, men inte så pjåkig ändå. Fast med tanke på hur det ser ut på baksidan av konferensanläggningen, så

… ja, döm själva.

008

Utsikt från rummet

005

Utsikt från baksidan

004 Vaknade tidigt och gick ut för att ta dagens första bloss. Stod i nattlinne, kavaj och barfota i mina icke knäppta sandaler. Väntade på att frukosten skulle serveras klockan sju. Det var ganska kallt, mulet, men ändå skönt. Tyst, några fåglar kvittrade … rofyllt.

003Det var en trevlig vistelse. Personalen var trevlig och välkomnande. De frågade ofta hur det var, om allt var bra och alla hälsade. Frukosten var varierande och frukostmatsalen hade en fin utsikt. Har inga bilder på det, då jag mest tänkte på att jag var hungrig och ville ha mat. Överallt fanns tillgång till kaffe och kakor. Det fanns fruktkorgar överallt och vatten. Konferensanläggning får Utmärkt av mig, alltså 5 plus.

Sen blev det stressigt. Frukost klar, packa bagaget. Välja vad jag skall ha kvar och vad som skall ner i bilen. Check. Ut och ner till parkeringsplatsen, hämta bilen, packa in bagaget, tillbaka ner igen och sen gå tillbaka. Vi skulle börja redan halv nio och jag ville inte komma försent ännu en gång.

Vi startade med en genomgång från Administrationen och sen blev det gruppdiskussioner i studierektorsområdena. Givande.

Hoppade över lunchen, tog ut datorn och gick ner till bilen. Men väl där var det så tyst och fint, fåglar som kvittrade, så jag satt kvar en stund. Ville egentligen inte åka hem. Men en kollega som skulle iväg, fick mig tillbaka till verkligheten och jag körde iväg. Det gick snabbt att komma hem. Handlade, körde hem, åt och drack kaffe. Sen satt jag på DVDn och somnade … Åt middag sent. Fortfarande trött. Även idag. Det är inte jag om inte tröttheten tar överhanden. Många intryck.

004 (2)

Om ni skall boka konferens – boka Skoghem & Wijk på Lidingö.Kategorier:Vardagen

1 svar

Trackbacks

  1. Aktivitetskonferens på Skogshem & Wijk | ©MMR - Monika M Ringborg

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: