Förberedelser


Den första veckan var relativt lugn. Några studenter har ringt. En kollega ringde för att höra om schemat fungerade för mig, med tanke på att jag genomgående kommer ha två pass efter varandra utan rast.  Jag har examinerat sex arbeten. Och några fler har kommit in under helgen. Nu har jag ansvaret i några kurser, för att ta hand om dem som ännu inte fått godkänt på sina tentor eller inte har gjort dem än och det är ett viktigt jobb.

Den här veckan har jag deltagit på två lärarlagsmöten och börjar känna mig lite stressad. Möjligen måste hela upplägget läggas om i kurs nr 1 i nya lärarutbildningen, och jag skall titta igenom det i morgon om det nya föreslagna (inget obligatorium, men önskvärt) går att få in i mitt tidigare. Det andra lärarlagsmötet i kurs nr 2 på avancerad nivå i den gamla lärarutbildningen, hölls idag och det blev två intensiva timmar utan rast mellan fem lärare om en hel del viktiga saker, som inte enbart handlade om det praktiska.

Senare höll en kollega och jag en Skype-konferens, samtidigt som vi talade i telefon. Eftersom vi båda glömde bort att vi skulle arbeta ihop, när vi var på plats och åkte åt var sitt håll vid lunch, bestämde vi oss för Skype istället. Jag såg och hörde honom utmärkt, men han såg inte och hörde mig bara på långt avstånd. Vi skulle knåpa ihop en tentafråga (vi delar på detta i lärarlaget och jobbar med var sin fråga och tema, och sen kommer vi överens). Vi höll på en timme och och när vi slutligen blivit klara, kom jag helt plötsligt på att vi gjort en bra fråga, men inte till den kursen, utan till den andra. Så vakna var vi idag :-). Men, vi lyckades formulera om frågan till en som vi inte hade kommit fram till om vi inte gjort det där misstaget. Och så fick vi stoff till ett seminarium i den kurs examinationen redan är klar. Det finns en mening i allt. Och den slutliga frågan blev bra. Sen får vi se vad lärarlaget har för synpunkter. Lite rörigt, men det är ju tur när man kommer på det.

Så nu skall jag titta igenom mina scheman och ppt-konferenser och se om de fortfarande håller. I morgon får vi deltagarlistorna i kurs 2 och då lägger jag in dem i Mondo. Det känns lite stressigt just nu och jag börjar känna mig lite sliten innan jag ens har börjat. Jag beräknar träffa och undervisa 130 studenter under tre-fyra veckor. Men det kommer lägga sig när allt kommer igång på allvar. Vädret gör mig trött!

Men allt ordnar sig!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: