Upptakt


Ja, nu börjar allt komma i gång igen.

Var på institutionen i måndags och många var där. Skrev ut en del examinationer som samlats under sommaren, som jag nu bedömer.

Tre kurser startar om några veckor, med fyra grupper studenter och det blir osannolikt mycket att göra under tre veckor med undervisning nästan varje dag och därefter en hel del examinationer i oktober. Vet heller inte hur många det blir i varje grupp. Förra terminen fick jag två grupper med sammanlagt 80 studenter och det är alldeles för stora grupper på avancerad nivå.

Därför planerar jag de tre kurserna jag har de två sista omgångarna redan nu, fixar Mondo-konferenser, bokar salar och skriver scheman. Eftersom en av kurserna som jag är ansvarig för har blivit ett litet lärarlag på fyra personer, blir det en hel del att göra när studenterna skall delas in – vi räknar med att det skall komma 120 studenter till den kursen. Och då är det bra att jag inte behöver hålla på med annat någon vecka innan kursen startar, utan endast fokusera på indelningen. En kurs som jag håller i och som håller på att fasas ut, kommer endast några få gå på, men jag vill ha den som campusförlagd till viss del ändå. Då det innebär att fler studenter har möjlighet att få godkändt, än att de skall läsa den mestadels på distans. Dessutom vill jag träffa studenterna och få möjlighet att dela med mig av mina egna kunskaper.

För att klara de första tre veckorna, måste jag ha ett system som innebär att jag har full kontroll över vilka kurser jag har, vilket innehåll seminarierna har och ppt-presentationerna i ordning varje dag. USB-minne är ett av det bästa man utvecklat.

Tack och lov har jag fått senare seminarietider, så jag förskonas från att behöva gå upp kl. 5 på morgonen och åka hemifrån halv sju-sju för att vara säker på att hinna till kl. 9. Vissa seminarier börjar kl. 8 och då måste jag gå upp kl. 4. Allt på grund av köerna på Essingeleden. Men då kan ju en del mena att jag skall ta T-banan, men det kan bli stopp i den också. Konsekvensen blir att jag knappt vågar somna på kvällen och det blir bara några timmars sömn. Tröttheten kommer bli för stor. Kommer ha långa pass, en del utan rast.  Förklaringen till varför det blir så här är att alla kurser startar i princip samtidigt och det är ont om salar. Men distanskursen startar för en gångs skull i slutet av terminen. Den brukar också starta i september. Vi kör ju både gamla och nya utbildningen, samt kurser som håller på att fasas ut.

Det blir en del att göra alltså … 🙂

Men det känns kul att allt sätter igång nu.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: