Here I come again! Ελλάδα, Εδώ έρχομαι και πάλι!


Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει

Har inte skrivit sen i slutet av augusti. Hösten har varit ganska jobbig. Mer än vad den brukar vara efter vistelser i Grekland.  Tröttheten och känslan av att aldrig ha lämnat Grekland, men ändå inte befinna sig där rent fysiskt har varit stressande då jag inte riktigt känner att jag har landat. Mycket jobb – fyra kurser samtidigt på flera sätt har också varit tröttande. Det har dock varit mycket roligt att undervisa. Fina grupper och mycket glädje och roligt att få vara med om. Men tiden flyger iväg, trots allt. Och nu är det bara en vecka kvar tills jag åker ner till Saloniki och sen till Kavala där jag skall bo i en lägenhet i närheten av Svenska huset från den 23 december till 2 januari  då jag åker tillbaka till Saloniki och stannar där till och med den 6 januari. Då tänkte jag besöka Vita Tornet och se till att jag inte faller över en stolpe eller ramlar nerför trapporna upp till utkiksplatån.

Vädret verkar inte bli så bra, låga temperaturer och regn. Men det skiljer sig lite mellan prognoserna. Accuweather ger en prognos – växlande molnighet och sol, medan en annan regn, regn, regn. Men det är inte helt och hållet negativt om det nu blir så. Ett bra sätt att få en aning om hur det är att leva i Kavala under den här årstiden.

Lägenheten ligger högt upp, men som sagt inte så långt från Svenska huset. Det är trakter som jag känner mig välbekant med. Gatan där lägenheten ligger har jag vandrat på många gånger. En bit därifrån ligger kvartersbutiken. Det känns spännande, lite pirrigt! Men en bra plats att skriva och utföra en del arbeten i tjänsten på, t.ex. att ordna den nya plattformen Athena, som vi går över till från den mer ålderdomliga Mondo. Mer jag planerar att göra är att vandra nere i centrum, ta en kopp kaffe i hörnan på Odos Dagkli. För även om det kanske regnar, så lär väl solen lysa från och till.

Kavala Hamn – ca 2 km från Odos Aimelianou!Kategorier:Kavala/Saloniki Jul och Nyår 19/20

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: