καλά Χριστούγεννα


Nog märks det …… att det är jul i Saloniki. På väg från flygplatsen blev det ganska snart långa köer och jag hann se alla ljus överallt. Stammarna var fulla med ljus och stora områden, på kyrkor, ovanför gatorna mattor av ljus. Alla har varit oerhört trevliga.

Ja, så är det andra dagen, sov länge i mitt rum som har balkongen mot en tvärgata till den stora Odos Lagkada. Efter frukost, som jag intog på rummet då jag sov över tiden, gick jag en promenad. Solen lyste från en klarblå himmel och vinden var svag. Det var helt enkelt en underbar dag. Friskt, och relativt varmt. Klockan 14, var det 14 grader och i morgon skall det bli en grad varmare ;-). Under eftermiddagen kommer solen in i mitt rum och idag satt jag på sängkanten, med dörren öppen och njöt av värmen ett bra tag.

Senare på eftermiddagen knackade det på dörren och utanför stod en av männen som arbetar i receptionen med en flaska vin, som jag fick som gåva. Moderna Alegorie som är gjorda på blå druvor som heter Agiorgitiko och är en av de bästa druvorna från Peleponnessien. Nu har jag två flaskor vin – köpte Ntama Koupa (Queen of Hearts) ett supergott torrt vitt vin från Drama. Ett av dem får jag nog spara, och det får bli det röda. Får ofta ont i huvudet av rött vin.

Jag skall leta upp en kyrka i närheten någon av dagarna. Vill delta i en grekisk-ortodoxisk mässa. I Kavala har jag suttit på trappen till huset och lyssnat men aldrig vågat gå in.

Fortsättning följer…!


 Kategorier:Saloniki Jul- och Nyår

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: